Tapahtumat

NUORTEN OMA FILOSOFIATAPAHTUMA TURUSSA AJATTELEN – KOSKA VOIN! (12–13.4.2019, Vimma)

Ajattelen –koska voin! (=AKV) on erityisesti 13–19 -vuotiaille suunnattu, mutta kaikille avoin nuorisolähtöinen, toiminnallinen ja osallistava filosofiatapahtuma. Tapahtuma on nuorille ja heidän opettajilleen maksuton. Opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille lipunhinta on 2€ ja työssäkävijöille 5€. (Samalla lipulla pääset molempina päivinä sisälle.)

*AKV:n vastaanottotiskillä voit myös halutessasi liittyä AKV:ta järjestävän Sfääri ry:n jäseneksi kehittämään ja tukemaan filosofian ja ajattelun kulttuurin jalkautumista ihmisten arkeen ja juhlaan. (Liittyminen jäseneksi/tukijaksi onnistuu myös helposti näiden nettisivujen LIITY-valikosta.) Todistamalla jäsenyytesi kuitilla pääset maksutta AKV:hen.

AKV järjestetään nyt kolmatta kertaa ja pidetään ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä pe 12.4. (klo 12–16) ja la 13.4.2019 (klo 12–16). Perjantaina päivän teemana on HUUMORI ja lauantaina TEKEMÄTTÄ JÄTTÄMINEN. Tapahtuman aikana käydään väittelykilpailu TURUN TERÄVIN KIELI, jossa 13–19 -vuotiaat kilpailevat neljän hengen joukkueissa. Lauantaina järjestetään myös FETON KEVÄTPÄIVÄT, jossa monipuolista ohjelmaa opettajille. Paikkana on nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa Turun keskustassa (Aurakatu 16). Feton kevätpäivät ovat lauantaina 13.4. Turussa.

Perjantain ohjelmistoon kuuluu mm. tanssija Evgeny Kostyukovin ohjaama osallistava tanssilaboratorio: Liike hauskuuden synnyttäjänä, musiikinopettaja Elmo Karjalaisen orkestroima tutkimusmatka huumorimusiikkiin: Frankly, It is not Zappa, but even Tom Waits for Elmo, stand up -koomikko Ida Akkilan ja AKV:n työryhmän nuorten keskusteleva esitys huumorista eri kulttuureissa: Naurava pallo ja hersyvä paneelikeskustelu huumorista, jossa yleisö saa tentata huumorin tutkijoita ja tekijöitä. Erityisesti ruotsinkieliselle yleisölle tarjolla on AKV:n nuorten työryhmäläisten ohjaama työpaja ryhmäpaineesta: Grupptryck.

Lauantaina päivän avaa nuori ilmastoaktivisti Atte Ahokas. Tarjolla ohjelmistossa on mm. taiteilija Nemo Kosken ohjaama osallistava ajatuskoe taiteen arvosta: Ilman taidetta? ja avartava paneelikeskustelu tekemättä jättämisestä, jossa aihetta lähestytään monipuolisesti sekä yksilön että yhteiskunnan näkökulmista. Väittelykilpailun Turun terävin kieli -finaali Vimman isossa salissa päättää lauantaipäivän.

Napin takaa löydät väittelykilpailun säännöt ja väitteet.

Filosofian elämänkatsomustiedon opettajien valtakunnallisen yhdistyksen Feto ry:n kevätpäivillä lauantaina 13.4. teemoina ovat erilaiset opetusmenetelmät, digipedagogiikka sekä katsomusopetuksen lainsäädäntö. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Feton vuosikokous. Ohjelma ja aikataulu löytyvät Feton nettisivuilta: http://www.feto.fi/

AKV:n järjestämisestä kiinnostuneet nuoret ovat tervetulleita mukaan sekä työryhmään että avustajiksi tapahtumapäiville. Osallistumisesta saa työtodistuksen.

Ilmoittautumiset ja yhteydenotot: ajattelenkoska@gmail.com

  • Tapahtuman järjestää nuorten kanssa filosofiaintoilijoista koostuva Sfääri ry. Mukana tukemassa on Feto ry.