4/6/2023 11:54 AM

Päämääränä uusi sfääri

Lue Sfäärin perustajan ja toimitusjohtajan Antti Kerppolan kirjoitus yhtiön perustamisen taustasta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Lupasin syyskuun lopulla kertoa sopivana hetkenä, miten olisin jatkossa edistämässä kestävyyttä kaupungeissa. Nyt on vihdoin aika raottaa salaisuuden verhoa.

Totuttuun tapaan otan ensin askeleen taakse. Nimittäin elämässä täytyy tehdä sitä mistä nauttii. Minulla se on viimevuosina liittynyt vahvasti uusiin kaupunkia kehittäviin hankkeisiin sekä liiketoimintoihin.

Tämä on tarpeen, sillä kiinteistö- ja rakennusalalla on tarve ennen näkemättömälle transformaatiolle. Samalla se on mahdollisuus upealle uudelle arkkitehtuurille ja uusille materiaaleille.

Tämä on haastavaa, sillä useampien sidosryhmien kesken käytävät neuvottelumenettelyt ovat, noh vaativampia. Samalla ne mahdollistavat eri käyttötarkoituksia palvelevia toimintamalleja, käytännössä esimerkiksi kaupunkien tiivistymistä, yhteisöllisyyden tunteen kasvua sekä moninaisempia tapoja mitata vaikuttavuutta.

Tämä on hauskaa, sillä olemassa olevien toimintamallien haastaminen ja haastavuus kuuluvat luonteeseeni.

Perustamani Sfääri on 2020-luvun kaupunkikehittäjä. Pyrimme yhdessä kasvavan (ja pian nykyistä inklusiivisemman) tiimimme eli Aleksi Keijosen ja Juha Hännisen sekä jokaiseen projektiin erikseen koolle kutsuttavan huippuporukan kanssa tarjoamaan perinteisistä rakennusliikkeistä riippumattomia ratkaisuja alamme suurimpiin haasteisiin. Vähähiilisyys yhdistettynä inklusiivisuuteen, ja vieläpä kohtuuhintaan, on todella mahdollista, mikäli siihen yhdessä sitoudumme ja alan standardeja viedään sitä kohti.

Hommat jatkuvat monelta osin keskeytyksettä, sillä edellisten metroasemahankkeiden jatkeeksi seuraavaksi tavoitteena on ratkoa kumppanimme kanssa Herttoniemen metroaseman ympäristön haasteita, jotta alueelle voitaisiin rakentaa upea uusi kokonaisuus, mistä koko kaupunginosa olisi ylpeä. Asuntojen kumppanuuskehitystoiminnassa on tarkoitus ennakkomarkkinoida ensimmäisiä asuntoja jo loppiaisen jälkeen Espoon Olarissa – ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä neuvonantopuolella luovuus on viritetty tappiin mm. Turun keskustan kehittämisessä.

Kaikista näistä ja muista hankkeistamme kerromme lisää niiden edetessä osoitteessa www.sfaari.fi ja sosiaalisen median kanavissamme!

Tervetuloa mukaan tekemään muutosta yhdessä. Asetamme itsemme ja kumppanimme sen etujoukkoon.


Antti Kerppola
Toimitusjohtaja ja perustaja
Sfääri Group Oy
0453532187
antti.kerppola@sfaari.fi

#uudetsfäärit

24/3/2022 7:34 AM

Uusi talousjohtaja nimetty

Lauri Turtiainen on nimetty talousjohtajaksi Sfääriin

13/12/2020 7:38 PM

Viisi askelta yritysaktivistiksi

Maailma tarvitsee yritysaktivisteja. Kirjoitimme artikkelin yritysaktivismista yhdessä Demos Helsingin Juha Leppäsen kanssa osana World Economic Forumin Pioneers of Change Summitia.